Abd-ru-shin

Abd-ru-shin_02

Abd-ru-shin, autorul lucrării „În Lumina Adevărului“, a avut numele civil de Oskar Ernst Bernhardt. El a fost german și s-a născut la 18 aprilie 1875 în Bischofswerda (în apropiere de Dresda). Numele Abd-ru-shin, sub care a scris conferințele pentru „Mesajul Graalului“, înseamnă „Slujitor al Luminii“.

În anul 1928, Oskar Ernst Bernhardt s-a mutat în Austria, unde a trăit până când național-socialiștii i-au expropriat proprietatea și au interzis lucrarea „În Lumina Adevărului“. Împiedicat în lucrarea sa, Abd-ru-shin a murit în 6 decembrie 1941 în Oberkipsdorf din Munții Metaliferi, acolo unde a fost obligat să își petreacă ultimii ani din viață sub supravegherea Gestapoului.

Copilăria, pe care Oskar Ernst Bernhardt și-a petrecut-o în Bischofswerda, a fost fericită. După absolvirea liceului, a urmat cursurile unei școli comerciale și o ucenicie, pe care le-a absolvit în Dresda.

În calitate de comerciant independent și ulterior ca asociat la tranzacții mari de export și import, Oskar Ernst Bernhardt a călătorit mult. Experiențele și impresiile sale l-au determinat în curând să renunțe la profesia de comerciant în favoarea înclinațiilor sale de scriitor și începând cu 1907/08 a lucrat doar ca scriitor. În afară de reportaje de călătorie, nuvele și romane, el a avut succese considerabile mai ales ca autor dramatic.

După o ședere mai lungă în New York (1912/13), el a făcut o călătorie de documentare în Anglia (Londra). Acolo germanul, ajuns între timp la vârsta de patruzeci de ani, a fost reținut ca prizonier de război într-un lagăr britanic de internare pe „Insula Man“, ca urmare a izbucnirii Primului Război Mondial. Detenția sa a ținut din 1915 până în 1919. Cei patru ani de prizonierat l-au făcut să asiste la suferințele interioare ale oamenilor, care nu mai reușeau să găsească nicio cale de ieșire din haosul vechiului sistem de valori, care se prăbușea. În el s-a trezit dorința de a ajuta printr-o cunoaștere a legăturilor decisive superioare.

Astfel Oskar Ernst Bernhardt, sub numele de Abd-ru-shin, a început din anul 1923 să publice conferințe legate de întrebările esențiale ale vieții. Numele Abd-ru-shin nu exprima doar ceea ce el a recunoscut și trăit ca misiunea sa – aceea de a fi un slujitor al Luminii. Ci a făcut și legătura cu prima sa viață pe pământ, pe vremea lui Moise, pregătitoare ca mijlocitor al „Mesajului Graalului“. Învățătura legată de reîncarnare constituie o componentă centrală a lucrării „În Lumina Adevărului“.

În 1928, Abd-ru-shin s-a stabilit pe Vomperberg în Tirol, în apropiere de Innsbruck, și a finalizat în acest loc conferințele ediției în trei volume a „Mesajului Graalului“, care mai este disponibilă și azi. În același timp prin „Așezarea Graalului“ s-a născut un model de a trăi în sensul acestei lucrări. Totuși, în 1938 atunci când Austria a devenit „germană“, regimul nazist a interzis răspândirea în continuare a acesteia. Abd-ru-shin a fost condamnat, iar proprietatea sa de pe Vomperberg a fost expropriată.

După șase luni de detenție apăsătoare în Innsbruck, el a trebuit să părăsească Austria ocupată. În final și-a găsit un refugiu în Oberkipsdorf din Munții Metaliferi. Însă i-a fost interzis să acționeze public pentru cauza lui sau să primească vizitatori. Gestapo l-a supravegheat și controlat permanent pe Abd-ru-shin.

Cu toate acestea, el a folosit anii de exil pentru lucru: a redactat Mesajul Graalului în forma în care îl găsim și azi. Dar exilul și izolarea au avut urmări: Abd-ru-shin a murit, la doar 66 de ani, în data de 6 decembrie 1941 în Kipsdorf.